Архива за март, 2011

Тоа е, очигледно, само и само коинциденција. Но, ако е точно дека случајност е случајност, две коинциденции се поим, три коинциденции личат на судењето е нешто да се размислува за. Зошто, случајно, исто така катастрофалниот земјотрес што го погоди Јапонија, како и другите големи светски трагедии на неодамнешните пати, имаат [...]