Архива за категоријата: ‘Ufology’

НЛО видување над Ерусалим

Објавено на 2 Февруари 2011 на Администратор во Ufology
Тагови:

Овие денови има многу се зборува на видување, од страна на некои туристи светла објект лета на небото на Ерусалим (Израел). ЈуТјуб кружат неколку аматерски видеа од туристи кои тврдат дека го забележан топка на светлината во текот на Ридот на храмовите и Звуци ѕид,во срцето на градот. На весникот "Маарив", [...]

Бразилската влада цел да ги сними НЛО

Објавено на 12 Август 2010 на Администратор во Ufology
Тагови:

Чудно но вистинито: на тема НЛО морате да се регистрирате нов и значаен позиција преземени од страна на владата. Навистина, во случај на Бразил има нешто повеќе: официјална одлука и веднаш оперативни, кој објави Би-Би-во Латинска Америка делот на нејзините онлајн сајт. Администрацијата на Бразилија пресуди дека воздухопловните сили сега на регистри [...]

Законот на негирање САД?

Објавено на 21 Јули 2010 на Администратор во Заговори, Ufology
Тагови: ,

На 5 ottobre 1982, Ил д-р. Мозокот Т. Клифорд на Пентагон изјави на прес-конференциОктомври#8220;На ѕвезда”, Њујорк, 5 ottobre, 1982) тој контакт меѓу американските граѓани и вонземјани или нивните возила е строго нелегална. Ќе има право, досега помина незабележано (Наслов 14, Секција 1211 на ЦФР, [...]

НЛО видувања во Кина: блокирани на аеродромот

Објавено на 12 Јули 2010 на Администратор во Ufology
Тагови:

E’ Петок вести на видување НЛО на небото на Жеџијанг,на источниот регион на Кина. По објект ќе исто така, е забележан во градот Ningbo да Wuxi два града во истата провинција. Овие видувања се принудени на Хангжу аеродрТоамот, главниот град на регионот, блиску до транзит преку нејзиниот воздушен простор за неколку часа. E [...]

Истражувачите на Универзитетот Харвард имаат развиено, во соработка со МИТ, револуционерен нов материјал “програмабилни” промени начинот на кој команда. Исто како што ти го кажувам некои докази кои укажуваат на епизодата на Roswell (Ново Мексико, САД) на 1947 кога наводниот надчовечки НЛО се урна во пустината, овој материјал ќе биде во можност да [...]

Roswell: на НЛО која им помогна на технолошкиот напредок

Објавено на 2 Јули 2010 на Администратор во Ufology
Тагови: ,

Roswell, Ново Мексико (САД) Американската е место познат во целиот свет за чудни настани кои се случија во 1947. Ние не сакаме да живеат тука за истраги и теории околу овој инцидент, но, за оние кои се запознаени со приказната, е кратко резиме. На 3 Јули 1947 сопственикот на [...]