Законот на свеста

Џан Biagianti, 2011

Постои закон во природата што изгледа многу слично на законот на гравитација и кој работи само како математички непогрешливост врз, како и сите закони на физиката, исклучиво на енергија. E’ закон кој ќе им овозможи на секој човек кој може да го стави во пракса да се промени по желба на реалноста во која живеат,Тоашто го прави веднаш манифестираат различни, токму поради силата на атракција. E’ закон со кој човештвото ја изгуби свеста и чии предци спомени преживее преку метафори, параболи и симболи кои сочинуваат повеќе слаби и неразбрано сведоштво, за човештвото се повеќе и повеќе навикнати да живеат во површноста во која употребата и злоупотребата на мислата праќам.

Својствени на човечки капацитет да направи “чудо” преку “закон свест” да ни кажете за некои ренесансните слики на кои се претставени на Отецот, Синот и гулаб како што знаеме, е симбол на т.н. "Светиот Дух". Во овие слики,, најпознатиот од нив е фреска од Bonaventura Salimbeni наслов "Глорификација на Евхаристијата», се појави во прилог на трите гореспоменати бројки, две повеќе или помалку долги, тенки прачки или антени или scepters, кои заедно со неизбежните топката не се ништо повеќе од застапеноста на производство на енергија и оние кои сакаат да се изврши чудото треба да вежбаат. Посета на црквата можеше да се види симболот на "жезло", кои обично се одржуваат во рацете на Дева Марија и бебето Исус покажува сфера; во овој случај можеме да кажеме дека: светите слики во кои тие се појавуваат на жезол и топката е на способноста на оние кои истакнуваат нив да се создаде нова реалност, или да го изврши чудото.

Глорификација на Евхаристијата (Bonaventura Salimbeni, 1559)

Други примери на слики и фрески со претставување на "Троица"

Да се ​​вратам на ренесансните слики, тие откриваат дека чудото се постигнува преку синхрони интеракција на трите ентитети што го сочинуваат, телото, душата и умот, претставен соодветно од страна на таткото, гулаб и син. Всушност, кога гледаме Исус, кој е со прстите на раката ни го покажува бројот три, или покажува трипартитното топка или крос, треба да знаеме дека само дека Месијата се однесува, а тоа е да биде наш еден и Трини, фактот дека ние се составени од три лица во нивните сопствени право, независни, но интеракција, Tre енергија, три интелигенции, три души, и знам дека нашата суштина ова е основен услов за нас да се привлечат саканата реалност, имено, како што реков, врши чуда.

Освен тоа, ние веќе слушнале: некогаш живееле во Едемската градина и се што сакав беше на дофат, доволно и побара Господовата молитва ќе ги слушнат нашите секоја желба. Потоа неколку работи иако, па ние изгуби оваа способност, но само затоа што заборавил како да прашате.

Гледајќи некои од најстарите споменици во нашите градови и села, може да забележите три симболи кои може да се нарече “паганските”, но кои исто така се нашите сопствени повикување на овие три души, и се: на’обелиск, на вител и сфера. Да се ​​разбере овие симболи и со тоа да го сфати значењето на верските симболи на "жезло" и топката, ние мора да се вратиме на етимологијата на зборот симбол, што е, да се вратиме на значењето што е роден овој збор и дека со текот на времето е изгубена и нема никаква врска со онаа за која се користи во денешно време.

Скулптури и пагански симболи

Симболот е збор кој доаѓа од грчкиот и е составен од префиксот син и суфиксот беше. Син значи спојување, Унијата, како на пример во симфонија односно спојување на повеќе звуци, симфониски оркестар всушност се состои од неколку инструменти чии звуци мешавина да се произведе еден, симфонијата токму, или во синергија, каде што за синергистичкото дејство значи акција на неколку сили кои се комбинираат за да се утврди резултат. Суфиксот беше се наоѓа во фрлач на диск, на копје, болус потоа да започне средства, но, исто така, извади, напушти, прашање, externalize, како и во Diabolo од кој ѓаволот, тоа е оној што Бог го протера, човек.

Како последица на горенаведеното можеме да потврдиме дека: симбол е комбинација на внатрешните знаење дека несвесното енергија турка до нивото на нашата перцепција. Симболите кои ги сфати преку нашите сетила претставуваат квалитетот или човечки потенцијал што луѓето со други чувствителност или чувствителност согледува во своите најдлабоки суштество, и дека сме го оставиле.

Гледајќи масонски симбол на пирамидата и обелиск со топката на својот врв, треба да биде очигледно сличности кои се разбира, исто така, влијае на пораката што даваме.

Можеби некој ќе се сеќавам една епизода на телевизија “Војаџер”. Во оваа епизода, диригентот паднал исклучи еден мал остров во Јапонија во посета на огромна пирамида неодамна откриената и се прашував зошто, луѓе кои не знаеле, и на нивната оддалеченост, дека ерата во која тие живееле, чувствуваат заедничка потреба да се подигне ова сведоштво, сето тоа додека се врти земјината топка, која покажува пирамидите беа откриени, речиси во секој дел на светот, Не да се спомене дека спомениците, кои ги гледаме на некои од нашите споменици се ништо повеќе од стилизирани пирамиди.

На пирамидата е симбол, на пирамидата е во нас, тогаш, енергичен ниво се разбира, бидејќи сè е енергија, и ние самите сме енергија. Кој го видел пирамида во рамките на нивните суштество е најмалку се свесни за пораката дека оваа перцепција доведе, и пораката рече дека: Сè што е содржана во пирамида и пирамида, која содржи сè што е во нас, тогаш ние се одржи на сите.

На античкиот објект пирамидите претставен надвор од енергија форма видоа во нив. Истражувачите кои се прашуваат како овие луѓе би можеле да имаат некои астрономски знаење треба да го прифати овој одговор: овие луѓе скинат овие информации од рамките нив, бидејќи тие знаеја внатре погледнеме, внатре во нивните внатрешни пирамида која е репродукција на универзумот.

Искуството на пирамидата е еден од оние искуства кои во одреден момент во мојот живот сфатив дека се повеќе уникатни од ретките, Се чувствував како кога таа пирамида ниво на енергија на мојот соларен плексус, помеѓу стомакот и градната коска околу, во мене, но исто така малку’ од мене, искуство кое се манифестира како чуден дежа ву но помоќни. Еден од дежа ву е чувство, сите имавме некои искуства во нашите животи, не може да се сеќаваат на нив, бидејќи тие се случило пред многу години, но ние знаеме дека колку што сме биле деца или млади (имаат рачно или одреден енергија), повремено покажа дека необјаснив чувство дека нешто ни кажува дека тој веќе доживеа ситуација која живеевме. Оваа енергична феномен се должи на фактот дека ние сме отелотворени души и душа како што знаеме ниту време, ниту простор, точна теоријата на релативитетот Алберт Ајнштајн за кои знаеме дека времето и просторот постојат само во присуство на маса, тоа е, телото. Нашата душа, тогаш живее во континуитет каде времето и просторот не постојат и каде што сите наши искуства, но исто така и сите наши можности и сите варијанти алтернативи за нашата сегашна ситуација, веќе има. Одредени појави што ние го нарекуваме прекогниција, претчувство или пророчки соништа, се случи за желбата на нашата душа за да се избегне нашето страдање или не создаде можност да биде, бидејќи нашето страдање е исто така негова и нашата благосостојба е и благосостојба. Нашата душа е интелигенција што нè љуби, но дека ние не слушаат, многу и таа не може да ни помогне како што тој би сакал, бидејќи таа нема енергија, одземе енергијата што ние несвесно разгорувајќи друга душа, душата на која немаме на раѓање, но дека ние самите се создаде за да стане службеници, оваа душа се нарекува: ум.

Ако се обидеме да го искажат “ум” на било која енциклопедија, дека можеме да прочитаме за природата на умот постои теорија дека се вика “значителен поглед” од кои филозофот Платон беше најголемата експонент. Според Платон, умот е посебен ентитет, со идентитет што е независен од мозокот, а потоа телото, додека се во состојба да комуницирате со неа, а потоа дејствува на него (како што е докажано од страна на случаи на лица стигматизирани), но, исто така, се отцепи од него. Понекогаш ќе слушнете луѓе кои ги загубија своите меморија, кои не се сеќаваат неговото име и дури и не знаат за, всушност тоа е меморија протекување, но умот, бидејќи меморија е функција на умот и ако одлучи да ја напушти нашиот ум се наоѓаме како да сме биле родени во тоа време, нема меморија. Ова може да се случи како резултат на трауматски фактот, силен шок, како и во случај на оние кои биле сведоци на воени дејствија, тогаш ние би можеле да загубат нашиот ум со еднострана одлука да ја остави да се врати по неколку моменти, но и покрај нашите блуд во негува преку мислата, може исто така не се врати, очигледно во зависност од степенот на повредата. Тоа’ Имајте на ум способноста на децата да живеат во многу директен своите искуства, на пример, да одат од смеа до солзи веднаш, и ова се случува затоа што децата се уште не формирале ум, енергијата на своите мисли сеуште не е постигнат повлечете сила која продолжува да размислуваат за тоа што се случи со нив или она што може да се случи, и тоа е за тоа кој ние може да се појави во несвест, но очигледно тоа не е така.

Умот е субјект формиран со спојување на енергетската ефикасност на нашите мисли, кој делува како вител што ќе ни го извлече од нашето тело што кривините кога нашето тело ќе умре и ќе не закотвени да го, вител дека не се грижи за квалитетот на нашите мисли, но бара само едно нешто, енергија. Ние треба да обрнат внимание на vortices (дека свастиката е стил на ориенталните) можеме да видиме прикажан во нашата средина и ги сметаат за потсетување на присуство, покана дека објавувањето на континуиран и суптилна врска меѓу нас и нашиот ум, мислам дека ние плен штом ќе се разбудам, а тоа е со сите нас ден во континуиран шум внатрешни кога ќе остариш, во многу случаи не може дури да се одржи во нас.

Тоа’ Тоа е значењето на метафората на првобитниот грев, гревот на нашите прародители посветена дегустација плодот на дрвото на познавањето на доброто и злото, односно quell'effimero задоволство во судењето на сè и секого и сметаме дека нашиот ум е толку жеден, сметајќи дека нè води далеку од Бог, кој е во нас, нашата душа. Оние кои се сомневаат во постоењето на Бог се прашуваат како Бог може да им дозволи на сите неправди гледаме беспомошни и дека се дел од секојдневниот живот. Тоа сигурно има причина да биде како што замисли Бог во нашите образ и подобие, но ние се познаваме себеси само нашиот ум, толку многу што ние веруваме дека нашиот ум и мислиме дека Бог има моќен ум, наместо тоа, Бог нема ум. Ако Бог почна да се суди за она што е во право или не ум ќе се создаде, изгуби својата енергија и универзумот ќе се распадне; нашите активности ќе им се суди само од страна на мажите, никогаш не од Бога. Бог е чувство, е чувството дека се чувствува кога тој станал свесен за самиот, Бог е свест, и Бог гасови и свеста на нашата свесност за Бог треба.

Свеста е чувството дека знаеме кога душата е претставен со нас на симболичен начин, кој е издавање на импулсот енергија што научивме и ги повика дежа ву, и дека тој е во потрага за контакт со нас и во исто време барање дека има направено нашата душа да живееме свесно секој момент од нашиот живот како да е веќе во нас. Но, ние не знаеме да се воздржи од создавање на ум отстранување на енергија на душата, и ова е преку пресуда дека постојано мисли се сврте кон минатото или за иднината, постепено, така што крајот не ги загубат сите контакти со нашите бесконечна внатрешна знаење.

Па ние го губат допирот со душа што живее во нашите срца, а тоа е Божјо дете. Тоа’ бидејќи имаме срце ако може да се каже да биде образ и подобие на Бога, всушност, на универзумот, со својот удел на проширување и демант е жив, и во нашите срца е енергијата на универзумот, во нашето срце е душата што може да комуницира со Бога, душата што може да побара Бога за силата на атракција да ја манифестира реалноста сакаме, услов дека ние може да издаде обидува чувство, очигледно чувство на свест.

“Не ми, но татко ми прави чуда”, ние само треба да издаде барање, ние треба да докаже чувство на комплетна сатисфакција со тоа што добивме како тој веќе изрази, затоа што за Бога не постои пред или по, Бог не го знае јазикот на времето, Бог само знае јазикот на чувствата. "Ако кажете на планината фрлија во морето, и ќе имате без сомнение, планината ќе го фрли во морето ", тука е она што стои помеѓу нас и Небото, сомневање креирано од умот, но за надминување на сомнение не треба сакате, но почувствува среќата што ќе се чувствуваат ако нашата желба е веќе реализирани, тогаш ќе се чувствувам чудно возбуда во нашите срца, возбуда, и тогаш ќе знаеме дека барањето е исто како играта на електромагнетни бранови од мобилни телефони. Преку нашите срца ние всушност може да емитираат бран енергија, која ќе им даде Бог можност да се манифестира една нова реалност за силата на атракција, исто како сонцето го привлекува земјата и земјата привлекува месечината.

Имав видено многу години, филм во кој Алберт Ајнштајн објасни сериозноста на децата од страна се протега крпа и поставување на сад, а потоа пријавуваат на платно, секако пријавуваат се случува околу сад за депресија што ги создал овој. Така, постои енергија која го одржува сето тоа е душата која не познава време, не знае простор, и од која цртаме несвесно она што се појавува за нас како не судбината според нашите разузнавачки, но нашето расположение и енергија која се темели на квалитетот на нашите чувства како едноподруго на причина и последица. Но душата Мајка ќе биде воодушевен да се катализира веднаш она што ние сакаме да прашаме дали сме знаеле со свест.

Исус од Назарет беше господар во оваа уметност, и дојде во светот за да insegnarcela, но како што знаеме некој тоа не е вредно, Значи Исус бил погубен заедно со сите оние кои што го дозна законот на свеста и умре пред да наполнат со голема душа рече: “МОЈОТ ТАТКО им прости ЗОШТО’ НЕ ЗНААТ СВЕСТ”.

Тој мислеше на законот на свеста кој се користи за да исцелува болни чувство чувството на задоволство поради тоа што стави човекот по своја нозете кога тој сè уште беше лаже, чувство дека го направи своето отчукување на срцето, Чу дека тие беа добри тогаш вашите нозе, Бев свесен, и законот на свеста манифестира преку привлекување на благосостојбата на сите оние нозе, кои беа во опсегот на енергија зрачеше од неговото срце, и исцели параплегичар.

Кој сака да се обиде да направи чудо би буквално “фрли” чувство, што е, тие треба да биде добро да се отцепи од ако, но, кој знае, можеби; и ако може да се обидат ова чудно чувство чувствуваат потресот во срцето, не е здив или тахикардија разбира, нешто различно и ќе го забележите, бидејќи во исто време се согледа нешто од главата, Тоа е енергијата ум дека поради силата на чувство го напуштат за дел од секундата, и ова ќе им овозможи на енергијата на срцето да зрачи. Тоа е тој процес веќе се нарекува “синхрони интеракција” меѓу нашите три души, и дека во светото слики се референцира во крос стави на топката или висината на “жезол” (доаѓаат во “Глорификација на Евхаристијата” жезолот одржана од страна на Синот). Кога тогаш чудо ќе се реализира ќе забележите, бидејќи сметаат форма на сфера енергија што оди оптоварување во рамките на мембрана и енергија која ќе се разбере дека мембрана енергија беше продуциран од своето срце, како тенка прачка, или долг скиптар кој стоеше над него, малку’ на десната, но можеби на левата ако левак (е чисто енергија), и енергетската сфера здипли, привлекување.

Од овие својства бил свесен човечки Масони, секта која има за цел да се прошири знаењето и атавистички кои ни го оставија ова сведоштво во масонски симбол на пирамида, каде што манифестација на Бога, насмеан и свеж око, е добиен преку губење на димензија (пирамидата триаголник прерасне во). Тоа’ Интересно, големиот сликар и масон Микеланџело, го толкува овие вистини во "создавањето на Адам", слика дека навистина ја открива природата на човековиот ум, во потрага на оваа слика можеме да го гледаме како облик на ангелите заокружување на татко што излегува со креативни намера, е сличен на дел од човечкиот мозок.

Создавањето на Адам, Микеланџело, 1511

Значи тука е пораката на симболи, и значењето на Татко, Кој е на душата инкарниран во телото, Синот кој е душата што е роден од телото и е наречен умот и гулаб, кој исто така е наречена Светиот Дух, бидејќи тоа е и божествена и човечка душа тој сон е симбол на Бог, Всушност, Бог може да манифестираат со нас, но само кога нашиот ум е тивок.

Interpreting нашите соништа како шифрирана порака за декриптирање неизбежно ќе остане на површината на самите, бидејќи толкување создава умот, и дека душата не сака и нема никогаш да се најде. Ако научат да се однесуваат нашите соништа на енергија произведена од страна на нашите чувства, оваа прогресивна работа ќе нè доведе да го надмине чувствата на телото и умот, за да се постигне контакт со нашата длабока дека нашата душа, Тој.

“Јас се искачи по скалите кои водат до таванот преземање на неколку работи во неговата рака, ја отвори вратата за да се најде гулаб чека, гулаб доаѓа да ги исполни ме мафта со опашката, подрипнувајќи и правење на празниците како куче, мене и она што го имаат во мојата рака дека јас се најде да биде малку гулаб дека прислушување ритмички на решетките од кафезот во кој тој е заклучен репродуцира чукање на срцето”.

Бог е на чекање за нашата команда за да ни служат, без да сака ништо за возврат затоа што сме дека “Блудниот син” дека Таткото е на чекање, ние само треба да научите да побара да се најдат во Едемската градина, од која тие беа избркани, но индивидуално имаме заскитан.

Во нашиот свет има толку многу потреба за нови Исус, врши чуда е само прашање на енергија која се добива од концентрирајќи, За оние кои сакаат да се разбере уметноста на чудото, или подобро да се разбере оваа наша реалност или да се подготвува за следната живот, Јас препорачувам читање на мојот вонредни искуства кои јас ги собрав во книгата “МОЈОТ ТАТКО им прости ЗОШТО’ НЕ ЗНААТ Законот за СВЕСТ” Едноставна изданија или inedito.it.