Статии означени ‘нуклеарна’

Инцидентот пловење, исто така познат како Јужен Атлантик Флеш случи на 22 Септември 1979 меѓу Јужна Атлантикот и Индискиот Океан јужно од Јужна Африка. САД Вела сателити 6911 откри типичниот “двојно блиц” (првиот краток и многу интензивен проследено со подолг и помалку светла) на нуклеарна експлозија [...]