Бразилската влада цел да ги сними НЛО

Објавено на 12 Август 2010 на Администратор во Ufology
Тагови:

Чудно но вистинито: на тема НЛО морате да се регистрирате нов и значаен позиција преземени од страна на владата. Навистина, во случај на Бразил има нешто повеќе: официјална одлука и веднаш оперативни, кој објави Би-Би-во Латинска Америка делот на нејзините онлајн сајт.
Администрацијата на Бразилија пресуди дека воздухопловните сили сега на прецизно евиденција на сите видувања на неидентификувани објекти. Во извештајот на сè што ќе забележите невообичаено,треба да се што е можно подетално: Исто така, вклучени ќе бидат било филмови и слики. Ќе бидат вклучени во работењето, како и цивилни пилоти и контролори: собраните податоци ќе се чуваат во Рио де Жанеиро и ставена на располагање на научниците и истражувачите.
На воздухопловните сили е достапна, освен да истакнам дека едноставно ќе ги сними: во кратки, нема да нарачате на пилотите да плеткаа свршувачката со НЛО (можеби тоа не е лоша идеја…) и не ќе се занимаваат со случаи да се испита специфични истражувачки, немаат соодветни капацитети да го стори.
На феноменот НЛО има некои ескалација во Бразил. Во историјата постојат барем две епизоди всушност никогаш не појасни.

Првиот датира од 1986: тоа беше на воздухопловните сили договор, бидејќи некои мораше да авион исклучување на алармот од база на Свети Павле; се појавил на небото предмети од природата и чудно однесување.

Девет години пред, наместо, во градот Амазон на Vigia имало колективен случај,каталогизирани во среден пат помеѓу блиските средби на третиот и четвртиот тип (Че contemplano киднапирање, што е, на киднапирањето на жртвата): некои жители тврдат дека биле нападнати од суштества кои не би можеле да бидат копнени, во смисла на човечко или животинско.

Конечно, Неодамна весникот “Денот” има објавено сведоштво на контролорот на летот: “На видувања се пријавени на највисоко ниво; Јас разбирам дека голем број од министрите, па дури и поранешниот претседател на Република признаа дека го виделе НЛО”.

Она што е вистина? На scanso ди equivoci, Бразилскиот ufologists веќе побарале дека целата документација која ќе бидат собрани ќе бидат јавно објавени, како што е. Без филтри и очекувања.

Едно лице сака овој член